El centenari del naixement del mestre, pedagog i polític Josep Pallach (Figueres, 1929-Barcelona, 1977) es començarà a celebrar demà a Palafrugell, amb un acte que donarà el tret de sortida a l'«Any Pallach: per l'educació i el compromís social».

La Fundació Pallach té previst realitzar tota una sèrie d'activitats al llarg d'aquest 2020 amb l'objectiu d'enaltir la figura de Josep Pallach i aprofundir en els valors que van caracteritzar la seva carrera. El col·lectiu remarca que «la figura de Josep Pallach, pedagog implicat en l'acció política, porta implícita tota una sèrie de valors lligats a l'educació i el compromís social, més necessaris i actuals que mai en la societat actual».

Els tres objectius principals de la commemoració de l'Any Pallach són recordar la figura de Josep Pallach i els seus valors; invocar la importància que tenen avui dia l'educació i el compromís social i, finalment, enfortir l'actual Fundació Pallach per tal que pugui seguir impulsant accions concretes.

Els actes de l'Any Pallach tindran el tret de sortida amb una conferència impartida pel doctor en Ciències econòmiques i professor de sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Salvador Cardús, aquest dimecres, 15 de gener, a les 7 de la tarda, al Teatre Municipal de Palafrugell. Cardús oferirià la xerrada titulada Educar, un compromís amb el futur (tot pensant en Josep Pallach)