El jutjat contenciós administratiu 1 de Girona ha rebutjat el recurs d'una professora contra el Departament d'Educació per haver-se sentit discriminada per part del director de l'institut Vallvera, de Salt. La docent denunciava que havia obtingut una plaça de substitució al centre, però que després de ser mare i de tenir un fill amb necessitats especials no va poder incorporar-se a la feina i el curs següent el director va donar la plaça a una altra persona.

El cas es remunta al curs 2017-2018, quan Ester Satorras va aconseguir una plaça de substituta al Vallvera i, ara, la magistrada ha resolt declarar la inadmissibilitat del recurs. Segons recull la sentència, la professora podria haver presentat una reclamació a l'adjudicació provisional i una altra a la definitiva explicant el seu cas, però no ho va fer. Per això, la jutgessa detalla que un recurs contenciós administratiu com el que havia presentat ha de basar-se sobre una causa administrativa que, en aquest cas, no s'ha produït.

A la resolució, la magistrada argumenta que els correus electrònics que la professora va intercanviar amb el Departament no es poden considerar una acta formal, ni tampoc la trucada amb el director de l'institut que la professora va explicar en la sessió oral del judici. A més, la jutgessa recrimina a la defensa que s'aferrés en una reclamació formal que va intentar presentar la docent quan ja s'havia acabat el període per fer-ho.

La sentència també subratlla que els serveis territorials d'Educació van dir a l'afectada que intentarien arreglar la situació i retornar-li la plaça original, però en primera instància la dona va rebutjar-ho. La sentència afirma que la professora no volia tornar al centre i per això va demanar plaça a un altre institut llunyà, mentre obria una queixa al Departament al director del Vallvera. Quan la demandant s'ho va repensar i va intentar recuperar la plaça per estar més a prop de casa, el termini ja s'havia tancat. Per això, com que la reclamació es va fer fora de termini, la jutgessa no entra a analitzar el fons de la qüestió i es limita a desestimar el contenciós. Des de CCOO van avisar que presentaran un recurs d'apel·lació al TSJC.