Una enquesta internacional feta amb motiu del Dia de l'Educació, celebrat el 24 de gener, revela que la immensa majoria dels joves estan satisfets amb l'educació que reben, però gairebé la meitat demana més formació en noves tecnologies, que es fomenti la creativitat i la curiositat.

Un estudi de la Cimera Mundial per a la Innovació de l'Educació -WISE, segons les sigles en anglès- de la Fundació Qatar,a una vintena de països de diferents continents posa de manifest que el 80% dels joves enquestats, d'entre 16 i 25 anys, afirmen estar satisfets, o una mica satisfets, amb la seva educació; el 27% asseguren que estan «totalment satisfets».

No obstant això, més del 60% dels 9.509 joves que van participar en el sondeig demanen formació més personalitzada. En concret, aquests estudiants «diuen que els agradaria que els docents els donessin consells personals sobre orientació professional i sobre formes d'aprendre i estudiar adaptades a les seves necessitats», apunten. A més, el 44% dels alumnes demanen més temps per aprendre les habilitats sobre noves tecnologies i per a la creativitat i la curiositat.

Més enllà de l'educació, el 87% dels joves creuen que la seva generació té la responsabilitat de millorar el planeta, l'estat del qual preocupa el 85% dels enquestats; d'altra banda, menys de la meitat, el 48%, afirma que se sent preparat per entendre els grans problemes socials i prendre mesures per trobar solucions. Entre les seves preocupacions, destaca la pobresa i la desigualtat social, seguits de temes com el canvi climàtic i el medi ambient, així com l'accés a l'ocupació. Ara bé, només una minoria diu que estar implicat activament en aquests temes.