28 de gener de 2020
28.01.2020

Missatges pacifistes a les portes de les aules el Dia Escolar de la No-Violència

Un miler d'alumnes participen en la desena campanya de l'Ajuntament de Girona i la Coordinadora d'ONG Solidàries

27.01.2020 | 23:21
Estudiants de secundària formant-se com a talleristes

Les portes de les aules d'educació infantil i del cicle inicial de primària simbolitzen l'«entrada a un lloc de pau quotidià» en aquells centres que participen en la desena edició del Dia Escolar de la No-Violència i la Pau (Denip), que organitzen la Coordinadora d'ONG Solidàries i el Servei de solidaritat i cooperació de l'Ajuntament de Girona.

Amb aquesta activitat es commemora l'aniversari de l'assassinat de Mahatma Gandhi, el 30 de gener de 1948, i s'anima la comunitat educativa a reflexionar sobre la cultura de la pau, la convivència i la justícia social en el seu entorn més proper.

Per primera vegada, la campanya –que enguany s'anomena «Fem les paus!»– ha programat tres festes de cloenda en comptes d'una, ha plantejat una proposta artística diferent per a cadascun dels cicles educatius implicats i ha posat en marxa una prova pilot oberta a estudiants de secundària, que cursen itineraris formatius específics a l'institut Montilivi, de Girona. En aquesta desena edició hi participen 1.076 infants, 700 dels quals cursen entre P3 i el cicle inicial de primària; uns 230 es troben al mitjà i la resta, 170, al superior.

L'alumnat més petit serà el primer a celebrar la seva festa, el dijous 30 de gener al parc del Migdia, després d'haver treballat en la decoració de portes de les aules per convertir-les «en portes cap a la pau». Perquè, tal com han indicat les entitats responsables, l'objectiu és crear «un entorn de protecció, seguretat, diversió, justícia i companyonia». La cloenda començarà a les 11 del matí i inclourà un espectacle de contes teatralitzats a càrrec de Trama Coop.

Després de les vacances de Nadal –i amb interrupcions per la tempesta «Gloria»–, 127 alumnes d'Animació sociocultural de l'institut Vallvera, de Salt, i d'Educació infantil i d'Integració social del Montilivi van començar a formar-se per ser «talleristes de pau». A les classes, els joves han treballat conceptes teòrics que aplicaran a través de jocs, contes i dinàmiques de grup en els centres educatius d'enguany: Àgora, Fedac Sant Narcís, Migdia, Mas Mitjà, Maristes i Bell-lloc.

L'alumnat d'Educació infantil del Montilivi també participa en «L'hora del conte de la pau», que es fa en biblioteques i punts de lectura de Girona entre avui mateix i el 3 de febrer, amb cinc sessions programades.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook