L'assetjament escolar i el sexual, els riscos associats a l'ús de les xarxes socials, la diversitat sexual i l'addicció al joc centren un cicle de conferències pensat per ajudar el professorat del Pla de l'Estany a identificar situacions complexes o de risc entre el seu alumnat.

La primera sessió es realitza el dimecres 29 de gener i va a càrrec de la professional del Departament d'Educació Carme Escudé, que parlarà del bullying. El 13 de febrer, la psicòloga Alba Alfageme informarà de l'assetjament sexual, i el dia 26, els Mossos d'Esquadra tractaran les xarxes socials. El programa continuarà l'11 de març amb una ponència sobre diversitat sexual -de moment, no s'ha informat de l'expert que l'oferirà- i la psicòloga clínica Mercè Soms tancarà el cicle, el dia 18, parlant de l'addicció al joc entre els joves.

Totes les xerrades es faran al teatre de l'escola Baldiri Reixac, de Banyoles, entre dos quarts de sis de la tarda i dos quarts de vuit del vespre. L'organització va a càrrec del Servei Educatiu del Pla de l'Estany.