La Universitat de Girona convoca la vuitena edició del Congrés de Recerca d’Alumnes de Centres de Secundària (CRACS), que se celebrarà el 25 de març a la Facultat de Dret i per al qual s’admetran candidatures fins al 20 de febrer. Per primera vegada, els guardons reconeixeran el millor treball de recerca en perspectiva de gènere. El CRACS adreçat als joves preuniversitaris, amb l’objectiu de valorar l’esforç que fan amb el treball de recerca de batxillerat i donar-los l’oportunitat de divulgar-ne els resultats.

Els estudiants que hi vulguin participar han d’enviar un vídeo de dos minuts explicant el seu projecte i, de totes les candidatures que es presentin, se’n seleccionaran vint-i-cinc. Els finalistes defensaran el seu treball de recerca i respondran les preguntes d’un tribunal, format per investigadors dels diferents àmbits de recerca de la UdG i representants del seu Consell d’Estudiants i del Departament d’Educació de la Generalitat.

Descompte en la matrícula

Enguany es concedirà un premi més que en les darreres edicions -tretze-, ja que s’hi afegeix la modalitat de perspectiva de gènere. El guardó principal és el Premi CRACS 2020, que valorarà l’originalitat i la metodologia de la recerca, la capacitat de síntesi, el rigor acadèmic, l’estructuració del treball, l’adequació de les fonts d’informació, i la innovació i la creativitat del vídeo. Aquest guardó està dotat amb 1.500 euros que, com la resta, es descomptaran de la matrícula del curs 2020-2021 de qualsevol estudi impartit a la UdG.

Els altres premis estan dotats amb 500 euros i es concreten amb els de la millor defensa, recerca dels àmbits científic, humanístic, de la salut, social i tecnològic, el vídeo més creatiu, el compromís social i l’emprenedoria. Per últim, també es concedirà el Premi del Públic, que recaurà en l’autor del vídeo que aconsegueixi més «m’agrada» al canal de YouTube de la Universitat. El congrés farà una menció especial al centre educatiu que obtingui més treballs seleccionats.