CCOO acusa el Departament d'Educació de voler externalitzar bona part de la formació específica dels ensenyaments artístics i establir un paral·lelisme amb l'FP dual deixant-la en mans d'empreses -diu el sindicat- «inexistents i simulades».

Segons CCOO, Educació fa anys que «experimenta» amb els currículums dels cicles formatius artístics per assimilar-los a la modalitat dual i impartir-ne una quarta part fora de l'escola. Ara bé, el sindicat remarca que el camp de les arts és peculiar: hi ha poques empreses i predominen els tallers i estudis d'artistes.

El sindicat apunta que aquest curs s'ha presentat una proposta de reforma curricular amb un nou mòdul de 150 hores de formació en un entorn professional que es farà a l'empresa, reduint les hores curriculars dels mòduls específics de cada titulació. La proposta també preveu incrementar el mòdul de formació en centres de treball. CCOO conclou que s'arribarà a les 450 hores fora de l'escola d'art, un canvi «molt notable i sobtat» que necessita que «el teixit productiu del sector se'n pugui fer càrrec».

El sindicat també assegura que el projecte s'ha assajat en dues titulacions amb resultats «no satisfactoris», ja que l'alumnat acabava fent tasques fora de les pactades inicialment i que no corresponien als mòduls específics artístics. La solució que ha trobat l'administració, continua CCOO, és simular entorns i projectes professionals davant l'escassetat d'empreses artístiques. Per al sindicat, aquest augment d'hores curriculars fora de l'escola d'art posa en perill la formació artística pública i les plantilles docents d'algunes especialitats.