La Fundació Endesa per fomentar l'estalvi energètic a les aules catalanes va posar en marxa, la setmana passada, un nou programa educatiu adreçat a l'alumnat de tercer i quart curs de primària: Endesa Educa Digital, que es realitza des d'una plataforma en línia i gratuïta. L'objectiu és, amb el temps, arribar a més estudiants d'altres nivells educatius.

Els participants en el projecte treballaran diversos conceptes relacionats amb el món de l'energia, que van des de la generació d'electricitat -a partir de diverses fonts d'energia- fins als diversos usos que podem donar-li quan arriba a les llars, passant per la mobilitat elèctrica en una ciutat intel·ligent.

Abans de la seva implementació a l'aula, però, cada docent tindrà accés a una formació prèvia mitjançant vídeos tutorials on s'explicarà de forma clara i amena com es pot treballar amb els i les alumnes aquesta aventura energètica, a més de rebre un lot de materials.

D'altra banda, des d'Endesa Educa també es donarà suport tècnic i posteriorment es farà arribar al professorat una acreditació que els homologarà com a formadors del programa.

La plataforma digital ofereix una sèrie de vídeos per engrescar l'alumnat, en els quals s'explica que un grup de superherois energètics, anomenats Energy Corps, han vingut a la Terra per ajudar els seus habitants a fer un bon ús de l'energia i per això demanen ajuda a les aules dels centres escolars. Per ajudar aquests Energy Corps, els infants hauran de superar una sèrie de reptes energètics i aconseguir ser membres d'aquesta força energètica que vigila el bon ús de l'energia al llarg de tota la galàxia. Un cop s'arribi a la missió final, hi haurà un concurs interescolar amb un premi molt especial per a qui guanyi.