La Facultat de Ciències de la Universitat de Girona va organitzar el 8 de febrer la fase gironina de l'Olimpíada de Biologia de Catalunya, en què van participar trenta-sis alumnes d'onze instituts de l'Alt i el Baix Empordà, el Gironès i la Selva.

Les tres primeres classificades van ser Caterina Fuses Kuzmina de l'institut Jaume Vicens Vives, de Girona; Laia Conchillo Puigmolé, de l'institut de Sant Feliu de Guíxols, i Júlia Salvadó Brias del Frederic Martí i Carreras, de Palafrugell. Caterina Fuses va participar dimecres en la prova pràctica, a la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona.

Dels 329 aspirants, van quedar vint finalistes. D'aquests, els sis millors classificats participaran en l'Olimpíada Española de Biologia que es realitzarà a Bilbao del 26 al 29 de març.

La prova teòrica corresponent a la fase catalana es va desenvolupar de manera simultània a totes les seus de Catalunya i, pel que fa a Girona, la jornada es va tancar amb la conferència «Estudi de la microbiota intestinal i aplicació al diagnòstic de malalties digestives, a càrrec de la doctora Mireia López Siles.