L'escola d'educació infantil i primària El Bruc, ha completat el procés de conversió en comunitat d'aprenentatge, un projecte de transformació social i cultural que implica totes les persones que, directa o indirectament, influeixen en el desenvolupament i els coneixements que adquireix l'alumnat; és a dir, docents, famílies, integrants d'organitzacions veïnals i locals i, també, persones voluntàries.

El treball cap a la creació de la comunitat d'aprenentatge va començar el curs 2017-2018 amb unes xerrades de sensibilització i s'ha tancat aquest 15 de febrer. El procés ha tingut el suport de tot el consell escolar municipal i del claustre docent i, per dur-lo a terme, l'escola s'ha basat en l'aplicació d'actuacions educatives d'èxit sobre les quals s'ha demostrat científicament que milloren el rendiment educatiu i la convivència -tal com han remarcat. Aquestes accions consisteixen en grups interactius, la formació de familiars, la participació de tota la comunitat, l'organització de tertúlies dialògiques literàries, l'ús del diàleg per a prevenir i resoldre conflictes i la formació del professorat en aquest sentit.

Precisament, després d'unes jornades formatives per a mestres i famílies, el 4 de maig de 2019 la comunitat educativa va aprovar en assemblea general la constitució d'El Bruc com a comunitat d'aprenentatge. Una «nova forma» que es dona a l'escola, «on treballen per a una fórmula participativa on s'inclou a tothom en l'educació» que la regidora d'Educació de Riells i Viabrea, Núria Faucha, ha valorat positivament.

En la recta final de la transformació, la setmana del 3 al 7 de febrer es va celebrar «La festa dels somnis, somiem l'escola que volem!», durant la qual estudiants, docents, familiars, exalumnes i persones voluntàries van «somiar» com volien que fos el seu centre educatiu.