Més d'un centenar de professionals convocats per la Plataforma d'Interines Tècniques Especialistes en Educació Infantil de Catalunya es van concentrar ahir a la plaça Sant Jaume de Barcelona per reclamar a la Conselleria d'Educació un pla de consolidació de les seves places.

A Catalunya hi ha unes 900 tècniques especialistes en educació infantil (TEEI). Es tracta d'un col·lectiu molt feminitzat que dona suport als docents, creat el curs 2004-2005 per tal de donar resposta educativa a les necessitats a les aules de P3.

Una de les portaveus de la plataforma, Olga González, va reclamar aquesta consolidació de les places i va afirmar que s'han reunit amb Educació per a transmetre-li la seva demanda. González va subratllar que les TEEI demostren la seva «vàlua» des de fa quinze anys i va mostrar la seva preocupació davant d'una eventual convocatòria d'oposicions en què prevalgui el factor memorístic i no els mèrits i l'experiència.

La portaveu de la plataforma va dir que s'han reunit amb grups parlamentaris com el de la CUP i que esperen fer-ho amb altres, com també volen trobar-se amb sindicats docents com Ustec·STEs i la Intersindical-CSC perquè transmetin les seves inquietuds.

La plataforma -que es va presentar a finals de novembre- preveu realitzar dissabte una assemblea per definir com seguir amb les mobilitzacions i ahir va assegurar que vol «continuar fent soroll».