25 de febrer de 2020
25.02.2020

Educació manté que sense escolarització mixta no hi haurà concerts a primària

La patronal dels centres privats concertats que separen per sexe i la Conselleria es contradiuen

25.02.2020 | 00:07

Escoles privades concertades que separen l'alumnat per sexe, com el col·legi Bell-lloc de Girona, afirmen el Departament d'Educació els ha confirmat que els concerts de primària –que caduquen enguany– es renovaran, mentre que la Conselleria assegura que això no passarà sense la coeducació de noies i nois.

Aquesta contradicció es va posar de manifest la setmana del 17 al 23 de febrer, quan el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya va publicar el projecte del decret de concerts i es va confirmar que la coeducació és un requisit ineludible per rebre subvencions.

El dimecres 19 i a l'espera de presentar al·legacions, el director del Bell-lloc, Ignasi Canals, va assegurar que les patronals ja tenen la confirmació d'Educació que els concerts de primària es renovaran. En canvi, en totes les intervencions públiques la directora general de Centres concertats i Centre privats, Pilar Contreras, ha afirmat que sense escolarització mixta no hi ha renovació de subvencions; unes paraules que el Departament d'Educació va ratificar divendres, tot dient que els concerts de primària no es renovaran aquest any si no es compleix amb la coeducació. A Girona, hi ha una altra escola concertada que segrega per sexe, Les Alzines.

Dos dies després que es publiqués el projecte de decret, la Conselleria va fixar un fil informatiu al seu compte de Twitter que també fa referència al nou decret d'admissió d'alumnes. En la primera piulada aclareix que «l'objectiu» de les revisions és «adaptar la normativa sobre com es regula l'oferta educativa i com es presta el servei públic educatiu des d'una institució privada que rep fons públics».

Educació parla de crear «un sistema educatiu més just» i defensa «una amplíssima majoria d'escoles concertades» que «fan una gran feina social i de servei públic», tot assegurant que els nous decrets garantiran «que puguin seguir fent-ho». Un altre argument inclòs en el fil de Twitter del Departament és que les famílies continuaran podent escollir el centre educatiu dels seus fills, així com que ha negociat la nova normativa «amb tota la comunitat educativa, especialment amb les patronals de l'escola concertada».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook