Els estudiants que representaran Girona a la fase estatal de l'Olimpíada de Geologia, que es disputarà el dissabte 28 de març a Conca, són Arnau Rabassa Prat -de l'institut Santa Coloma de Farners-, Nadine Ebid Garcia -del mateix centre educatiu-, Ainoa Montes Martín -del Ramon Coll i Rodés, de Lloret de Mar-, Neus Dachs Pujol -de l'Alexandre Deulofeu, de Figueres- i Maria Delgado Hortal -del Jaume Vicens Vives, de Girona.

Els joves es van classificar, per aquest ordre, a l'onzena edició de l'Olimpíada de Geologia que es va celebrar divendres a la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona. El seu rectorat ha premiat l'alumne que va obtenir la millor puntuació amb una matrícula gratuïta per al primer curs de qualsevol estudi impartit a la UdG. Els guanyadors de la fase estatal participaran en la competició internacional, l'agost a Rússia.

L'organització de l'olimpíada va a càrrec de l'Associació espanyola per a l'ensenyament de les ciències de la terra (Aepect), la Societat Geològica d'Espanya (SGE) i el Centre de Geologia i cartografia ambiental (Geocamb) -aquest últim, amb un ajut del Consell social de la UdG, ha lliurat una col·lecció de mostres geològiques formada per minerals, roques i fòssils a cada centre participant.

En aquesta edició de les olimpíades de Geologia a Girona hi han participat 117 estudiants de batxillerat de divuit centres educatius: els instituts Montsoriu (Arbúcies), la Bisbal d'Empordà, S'Agulla i Sa Palomera (Blanes), Cassà de la Selva, Celrà, Alexandre Deulofeu i Cendrassos (Figueres), el col·legi Maristes, l'institut Jaume Vicens Vives, Carles Rahola i Llorens, Narcís Xifra i Masmitjà (Girona), Vescomtat de Cabrera (Hostalric), Coll i Rodés (Lloret de Mar), Frederic Martí Carreras (Palafrugell), Vallvera (Salt), Santa Coloma de Farners i l'institut Cirvianum (Torelló).

L'alumnat va fer una prova teòrica amb preguntes específiques de Ciències de la Terra i una altra de pràctica que requeria interpretar un tall geològic i identificar minerals, roques i fòssils.

Tot seguit, es va inaugurar l'exposició «Les textures de les roques» realitzada per l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i la Facultat de Ciències de la terra de la Universitat de Barcelona. Finalment, el professor David Rabadà va impartir la conferència titulada «Evolució o involució humana», en un acte presidit per la vicerectora de Compromís social i Territori de la UdG, Sílvia Llach; la presidenta del Consell social, Núria Aleixandre; la vicedegana de la Facultat de Ciències, Marta Muñoz, i el director del Centre Geocamb a més de president de l'Aepect, David Brusi.