El ministeri d'Educació acaba de deixar clar que, a causa de la crisi del coronavirus, «no es planteja en absolut» la possibilitat de concloure el curs escolar a Espanya al març en lloc de al juny. Demà, el departament que dirigeix ??Isabel Celaá es reunirà amb les comunitats autònomes per estudiar les conseqüències educatives del tancament escolar per la pandèmia, com el retard de les proves d'accés a la universitat -EvAU, que encara no tenen data exacta- i les avaluacions de la LOMCE, que moltes autonomies aposten per suspendre.

L'enrenou sobre la presumpta conclusió el curs escolar ha sorgit després d'una entrevista radiofònica amb el conseller d'Educació de Madrid, Enrique Ossorio, on ha explicat que es tractava d'una «possibilitat» que s'estudiaria en la reunió de demà. «És un tema que caldria estudiar, aquesta és una hipòtesi i l'estudiarem demà conjuntament amb el Ministeri i totes les comunitats», ha explicat Ossorio qui ha afegit que «desitgem que no, nosaltres ara estem en l'escenari que les classes presencials es poguessin reiniciar poc després de l'11 d'abril, això és el que és desitjable, que les mesures que s'han adoptat tinguin èxit i que això sigui possible. Nosaltres no contemplem a hores d'ara aquesta possibilitat d'anar a setembre, encara que cal reconèixer que en aquesta crisi moltes coses que no contemplàvem han succeït».

Més tard fonts de la Comunitat de Madrid han matisat que «en cap cas» Ossorio havia proposat l'opció de finalitzar al març l'actual curs escolar 2019/20 com a conseqüència de la Covid-19. «El govern madrileny únicament ha proposat, de cara a la conferència sectorial d'Educació convocada per demà pel ministeri d'Educació i Formació Professional, retardar el calendari de la selectivitat i no realitzar aquest curs les proves de diagnòstic previstes en la LOMCE».

Tot i l'aclariment, en la roda de premsa de Moncloa després del Consell de Ministres, diversos periodistes li han preguntat a la portaveu governamental i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, per les declaracions d'Ossorio. Montero ha deixat clar que, a hores d'ara, la prioritat és el «necessari confinament» de la població a casa seva i la salut dels ciutadans. «La comunitat educativa [incloent a Educació i Universitats] tindrà, al seu moment, de prendre la decisió respecte a aquesta qüestió».

Encara que bona part dels centres educatius està tractant de pal·liar el confinament amb continguts de caràcter virtual, la veritat és que difícilment aquests materials poden esmenar l'assistència a les aules. Tot i això, Montero ha agraït l'esforç de tots per continuar aquests dies l'aprenentatge de manera en línia gràcies a moltes plataformes escolars.