El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha remarcat aquest dimecres que el proper curs escolar el Govern català el programarà des de les seves "competències sanitàries i educatives", després del document del Govern amb recomanacions per adaptar l'activitat dels centres a partir de setembre a les mesures sanitàries contra el coronavirus.

En una sèrie de tuits, ha subratllat que el Ministeri "no té capacitat normativa sobre tot això --ni amb estat d'alarma i encara menys sense--".

"El curs 2020-2021 el programarem des de les nostres competències sanitàries i educatives i escoltant al món local, tota la comunitat educativa i els experts en salut pública".

Ha assegurat que aquest dijous l'hi recordarà a la ministra Isabel Celaá en la Conferència Sectorial d'Educació, i ha lamentat la pràctica "habitual" del Govern de Pedro Sánchez de fer notes de premsa el dia abans de les reunions.

Ha assenyalat que el Govern treballa en una proposta que serà adequada a la necessitat de l'alumnat i els centres, "la seva diversitat territorial, les conseqüències de la crisi en el seu entorn social i l'evolució de la pandèmia".

https://www.diaridegirona.cat/catalunya/2020/06/10/aixi-sera-tornada-lescola-al/1047261.html