La crisi sanitària ha canviat la nostra manera de treballar, les nostres expectatives laborals, els nostres hàbits de consum i fins a la nostra manera de formar-nos i relacionar-nos. L'ocupació pública es converteix en una garantia d'estabilitat laboral: tenir un lloc fix, amb horaris que permeten la conciliació familiar, que ofereix la possibilitat de promoció i creixement professional i amb interessants retribucions porta cada any milers de persones a preparar una oposició i aconseguir un lloc de funcionari. Per a això, segons Estel Teixidor d'ADAMS Formació, convé informar-se bé de les alternatives a cada moment i preparar-se amb els millors especialistes, tenint en compte les diferents modalitats que existeixen: classes per videoconferència, classes presencials o cursos online.

És un bon moment per preparar una oposició, ja que les administracions afronten actualment importants reptes. «D'una banda, en cinc anys s'hauran jubilat més de 300.000 empleats públics i en 15 anys estaran en aquesta situació la meitat dels funcionaris actuals, pel que és necessària una renovació de les plantilles; a més, l’Administració necessita reduir l'alta taxa de temporalitat, fet que ja estan fent amb els processos d’estabilització en marxa i previstos. D'altra banda, la transformació digital de l'Administració portarà amb si la creació de nous llocs per als quals es necessitaran professionals amb perfils especialitzats», comenta Teixidor.

Aquesta situació fa necessària la publicació regular i continuada d'ofertes d'ocupació pública en totes les Administracions (comunitats autònomes, ajuntaments, ministeris, universitats, hospitals, jutjats, cossos de seguretat…) i per a tots els nivells de titulació. Aprovar una oposició és una carrera de fons en la qual es necessita una voluntat clara i molt esforç per aconseguir una plaça, per la qual cosa és important preparar-se bé. Per a això, hi ha diversos formats disponibles i cada persona haurà d'optar pel que més s’ajusti a les seves necessitats.

Hi ha centres que ofereixen totes aquestes opcions dins de la seva oferta formativa, com ADAMS Formació, una empresa amb més de 60 anys d'experiència en la preparació d'oposicions que també s'ha adaptat a aquesta nova normalitat: amb la ­declaració de l'estat d'alarma, van substituir les seves classes presencials per classes per videoconferència.

En l'actualitat porten realitzades més de 25.000 hores de classe mitjançant videoconferència i amb uns índexs de satisfacció molt alts per part dels alumnes i els professors, com explica Estel Teixidor. «Ens trobem actualment davant una situació impensable el mes de març i és que la majoria d'alumnes volen mantenir les seves classes mitjançant videoconferència i no tornar a les classes presencials. Portem la millor preparació a casa dels nostres alumnes a tots els racons de Catalunya. I per a aquells que no ho tinguin clar els oferim una classe de prova gratuïta sense cap compromís.». El seu sistema de pagament mensual, sense matrícula ni permanència fa que renovin la confiança dels seus clients mes a mes i que es vegin obligats a mantenir un nivell de qualitat i resultats molt alt.

A més, per als qui ho prefereixin, també hi ha grups presencials en el seu centre del carrer Cor de Maria, 8 i aquells que prefereixin preparar-se al seu ritme, compten amb cursos online amb tots els recursos formatius i el suport de l'equip docent. Sens dubte, és un excel·lent moment per a optar per treball a l’Administració Pública i és fonamental anar de la mà dels millors especialistes per a aconseguir el teu objectiu: una plaça fixa.