El mig centenar de docents que s'han tancat a la conselleria d'Educació han decidit passar la nit a l'edifici davant la negativa del departament de retirar l'ordre de modificació del calendari escolar i han exigit la dimissió del conseller d'Educació, Josep González Cambray, i un nou calendari.

Així ho ha confirmat a EFE la portaveu del sindicat Ustec, Iolanda Segura, que ha afirmat: "La conselleria ha demostrat que no vol moure fitxa en la negociació, i, per tant, nosaltres tampoc".

"Al llarg de demà, anirem veient com evoluciona la situació, però tenim clar que només sortirem de la conselleria amb una proposta ferma", ha afegit.

Per augmentar la pressió a la conselleria, els membres dels sindicats educatius presents en el tancament han fet una crida perquè s'uneixin a la concentració personal de centres educatius, famílies i estudiants.

"Aquesta situació no acabarà fins que aconseguim el nostre objectiu", ha dit Segura, que ha assegurat que la comunitat educativa "està disposada a convocar una vaga, si és necessari".

En un comunicat, els sindicats convocants (CCOO, UGT, Ustec-Stes, ASPEPC, i la Intersindical-CSC) han qualificat d'"intolerable" la resposta de González Cambray, al qui culpen de saltar-se la negociació col·lectiva i de negar-se a dialogar amb la comunitat educativa.

També han titllat d'"intent potiner d'estigmatització" i amb voluntat de desprestigiar-los el fet que el conseller s'hagi referit als membres de sindicats educatius que s'han tancat a la conselleria com a "immobilistes".

"El conseller González Cambray és qui demostra ser un immobilista al no canviar la seva postura durant les negociacions", ha criticat la portaveu de la USTEC.

Finalment, Segura ha posat de manifest la necessitat no només de modificar el calendari escolar, sinó de defensar el model de l'escola catalana, la millora de la qualitat educativa de l'alumnat i de posar sobre la taula un currículum que respongui a les necessitats d'aprenentatge dels estudiants.