Amb el final de curs arriben les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) per a tots els estudiants que el curs que ve vulguin cursar estudis superiors. Després de dos anys condicionats per la pandèmia, enguany es torna al format habitual de 3 dies.

Del 16 al 31 de maig s'obre el termini per matricular-se per la selectivitat pels estudiants de Batxillerat i pels que cursin o hagin cursat un Cicle de Formació de Grau Superior (CFGS). En el cas dels que hagin cursat el Batxillerat en anys anteriors o hagin estudiat fora de Catalunya, la matriculació va ser des del 2 al 12 de maig. A partir del 10 de juny es podrà consultar el tribunal i el lloc dels examens.

Les PAU estan previstes del dimarts 14 al dijous 16 de juny. En total son 26 assignatures a les PAU i cada una amb dues opcions d'examen per matèria, i el temps per poder respondre cada prova és d'1 hora i mitja.

Horaris dels exàmens de la selectivitat

El departament d'Educació ja ha fet públics els horaris de cada prova.

Les proves començaran el dimarts 14 de juny a les 9 del matí, tot i que els alumnes han d'estar a la seu a les 8 per tal que els responsables comprovin que les dades son correctes. La primera prova serà la de Llengua Castellana i Literatura, i després d'una parada de 30 minuts per descansar, es realitzarà la de Llengua Estrangera. A la tarda serà el torn d'Anàlisi Musical, Cultura Audiovisual, Electrotècnia, Física i Geografia, depenent de la modalitat que hagi escollit cada estudiant.

Dimecres a les 9 serà el torn de Llengua Catalana i Literatura i seguidament Ciències de la terra i medi ambient, Fonaments de les arts, Grec i Matemàtiques aplicades a les ciències socials. Després de l'aturada per dinar al migdia, els alumnes s'examinaran de Disseny, Economia de l'empresa, Literatura catalana, Química i Tecnologia industrial.

L'última jornada de les proves començarà amb l'examen d'Història i seguirà amb les de Dibuix Artístic, Llatí i Matemàtiques. Els últims exàmens de les PAU seran a la tarda amb Biologia, Dibuix Tècnic, Història de l’Art, Història de la Filosofia i Literatura Castellana.

Des del dilluns 20 al dimecres 22 de juny son les dates per al Tribunal especial i d'incidències.

Quan surten les notes de la selectivitat?

Les notes sortiran publicades per internet el dimecres 29 de juny i s'hi podrà accedir a través del portal accesuniversitat.gencat.cat. A partir d'aquest moment, s'obre un termini per sol·licitar revisions i fer reclamacions, que s'allargarà fins a l'1 de juliol.

Els resultats de les revisions es donaran el divendres 8 de juliol, i de l'11 al 15 del mateix mes, tots els que hagin demanat revisió podran sol·licitar veure els exàmens.

Hi haurà alguna mesura covid durant les proves PAU?

Tot i la relaxació general de les mesures covid, durant les proves els estudiants hauran de portar la mascareta en tot moment i es mantindrà la separació entre els alumnes.