Selectivitat 2023: calendari i horaris de les PAU

Els exàmens i les dates clau de les Proves d'Accés a la Universitat

Els estudiants que el curs que ve volen cursar estudis superiors tenen el mes de juny marcat amb vermell al calendari: arriba el moment decisiu de l'any amb els exàmens de la selectivitat.

Les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) tindran lloc del dimarts 6 de juny al dijous 8 de juny. En total son 26 assignatures a les PAU, cada una amb dues opcions d'examen per matèria i el temps per poder respondre cada prova és d'1 hora i mitja. A partir d'aquest divendres 2 de juny es podran consultar el tribunal i el lloc dels exàmens.

Horaris dels exàmens de la selectivitat

El departament d'Educació ja ha fet públics els horaris de cada prova.

Les proves començaran el dimarts 6 de juny a les 9 del matí, tot i que els alumnes han d'estar a la seu a les 8 per tal que els responsables comprovin que les dades son correctes. La primera prova serà la de Llengua Castellana i Literatura, i després d'una parada de 30 minuts per descansar, es realitzarà la de Llengua Estrangera. A la tarda serà el torn d'Anàlisi Musical, Ciències de la terra i medi ambient, Cultura Audiovisual, Física i Geografia, depenent de la modalitat que hagi escollit cada estudiant.

Dimecres a les 9 serà el torn d'Història i seguidament a les 12, Dibuix Artístic, Llatí i Matemàtiques. Després de l'aturada per dinar al migdia, els alumnes s'examinaran de Dibuix Tècnic, Història de l’Art, Història de la Filosofia, Literatura Castellana i Química.

L'última jornada de les proves començarà amb l'examen de Llengua Catalana i Literatura i seguirà amb les de Electrotècnia, Fonaments de les arts, Grec i Matemàtiques aplicades a les ciències socials. Els últims exàmens de les PAU seran a la tarda amb Biologia, Disseny, Economia de l'empresa, Literatura catalana i Tecnologia Industrial.

Des del dimarts 13 al dijous 15 de juny son les dates per al Tribunal especial i d'incidències.

Quan surten les notes de la selectivitat?

Les notes sortiran publicades per internet el dijous 22 de junys'hi podrà accedir a través del portal accesuniversitat.gencat.catA partir d'aquest moment, s'obre un termini per sol·licitar revisions i fer reclamacions, que s'allargarà fins al 26 de juny.

Els resultats de les revisions es donaran el dijous 6 de juliol, i del 6 al 10 del mateix mes, tots els que hagin demanat revisió podran sol·licitar veure els exàmens.