Les persones que participen en l'organització de les proves d'accés a la universitat (PAU), que han començat aquest dimecres, han de signar enguany un codi de conducta que inclou, entre altres, la prevenció de l'assetjament. Segons han avançat alguns mitjans i ha pogut saber l'ACN, el Departament d'Universitats va prendre la decisió arran del cas d'un professor de la UAB que era coordinador de la selectivitat i que ha estat apartat precisament per estar denunciat i expedientat arran d'un cas d'assetjament. Mitjançant la signatura del codi de conducta, participants com ara professors o vigilants es comprometen a guiar la seva actuació "amb els valors de vocació de servei, professionalitat i confiança pública".
Un dels punts recull, concretament, el compromís de "vetllar per la prevenció de qualsevol forma d'assetjament psicològic, laboral, sexual, per raó de sexe, o per raó d'orientació sexual, expressió o identitat de gènere". També tenir una actuació "diligent" quan se'n detecti un cas.
El document també inclou altres principis, com fer un ús "adequat i responsable" de la informació a què hagi tingut accés en l'exercici de les seves funcions i responsabilitats, "evitant treure'n profit personal o per a terceres persones".
El codi, que ocupa dues pàgines, s'organitza en tres blocs: principis generals, respecte al desenvolupament de tasques i respecte als recursos i la informació.