Consulta les notes de la selectivitat 2024

Des d'aquest dimarts, ja es poden consultar les notes de les PAU

Selectivitat 2024 | Resultats, notes de tall, correccions i inscripció universitària

Alumnes fent la selectivitat a Girona

Alumnes fent la selectivitat a Girona / MARC MARTI FONT / DDG

Redacció

Redacció

Els 3.749 alumnes gironins que el passat 6 de juny van acabar els exàmens de selectivitat, esperen aquests dies amb nervis i angoixa saber quina nota han tret. La nota de les PAU suposa el 40% de la nota final que els donarà accés a la carrera universitària que han triat. El 60% restant correspon a la mitjana de batxillerat. Aquesta nota que suma selectivitat i batxillerat, doncs, és clau.

Des de la tarda del dimarts 18 de juny, els examinats ja poden consultar les notes de les PAU, que s'havien de publicar dimecres 19 de juny, però finalment ja es poden conèixer.

A partir d'aquest moment, els alumnes poden consultar les notes a través del portal d’accés del Canal Universitats. Allà també, els alumnes podran descarregar-se un certificat de les PAU amb les qualificacions. Aquest certificat és un document amb codi segur de verificació (CSV) que li dona la mateixa validesa que un original.

I a partir d'aquí, què hauran de fer els estudiants?

Una vegada publicats els resultats de les PAU, qui vulgui revisar el seu examen o exàmens perquè no està d’acord amb la puntuació obtinguda, el podrà sol·licitar del dimecres 19 al divendres 21 de juny. Les sol·licituds es realitzen al mateix portal d’accés. L’alumne podrà demanar una verificació de la qualificació o una nova correcció. Les dues opcions s’exclouen si es tracta de la mateixa matèria. És a dir, si demanes una verificació de Matemàtiques, no podràs demanar una nova correcció de Matemàtiques. Sí que es pot demanar una verificació de Matemàtiques i una nova correcció d’Història, per exemple. El resultat d’aquesta revisió es donarà a conèixer el dimarts 2 de juliol.

I qui vulgui veure l’examen, ho podrà fer del 2 al 5 de juliol, només si abans ha demanat la revisió. Per sol·licitar-lo, l’alumne haurà d’enviar el document oficial de sol·licitud de revisió d’exàmens degudament omplert i firmat juntament amb una còpia del DNI a l’adreça electrònica coordinaciopau.reu@gencat.cat amb el tema ‘sol·licitud veure exàmens revisió PAU convocatòria ordinària o extraordinària’. Una vegada finalitzi el termini de sol·licituds, el 5 de juliol, s’enviarà un correu electrònic a l’estudiant informant-lo del dia, hora i lloc on haurà d’acudir per veure l’examen.

Notes de tall

Una altra data important del calendari és la de les notes de tall. La nota de tall correspon a la de l’últim estudiant que ha obtingut plaça en un determinat grau. No és una nota fixa, sinó que pot variar cada any ja que resulta de la relació entre places disponibles a cada centre i el nombre de sol·licitants. Les notes de tall es coneixeran el 10 de juliol.