La còmoda majoria absoluta que Gisela Saladich, candidata de Tossa Unida (TU) a la reelecció, va obtenir en les eleccions del passat 24 de maig amb 7 dels 13 regidors, van fer que ahir sortís automàticament escollida com a alcaldessa per liderar nou mandat.

Actualment, el nou Ajuntament estarà representat per tres partits polítics (a les eleccions se n'hi van presentar sis). D'aquesta manera, a més de TU, la federació de CiU tindrà 5 regidors i ERC 1. Precisament, durant el ple d'investidura celebrat ahir al migdia a l'Ajuntament de Tossa, la cap de llista republicana, Núria Serra, va donar el seu suport explícit a Saladich. Era així com la majoria absoluta de Saladich s'ampliava de 7 a 8 regidors i deixava a CiU com a únic partit que estarà a l'oposició.

L'alcaldessa va voler evitar ahir parlar de pacte i va preferir parlar d'un nou equip de treball. "De moment estem junts, per treballar, no hem explicat cap pacte de res", va assegurar Saladich. En aquest sentit, va afegir que la regidora republciana "està disposada a treballar per tirar endavant projectes". Preguntada per si ERC entrarà a formar part del govern, l'alcaldessa va valorar que si. "Ella ha parlat d'una àrea" i "ens sembla bé, ella vol aprendre i s'ha d'estar treballant". Tot i això, va tornar a recordar que "no és un pacte" sinó que han establert "una línia de treball".

CiU torna a quedar a l'oposició amb cinc regidors i amb Imma Colom com a portaveu. Cal recordar que el número 3 de CiU i gerent del Consell Comarcal, Martí Pujals, va renunciar a prendre possessió i el seu lloc l'ocupa ara el número sis.