El conseller Santi Vila ha reclamat avui des de Palafrugell el vot per a la nova CDC sortida del procés de refundació del partit, que situa en un espai "progressista, nítidament patriota i compromesa amb el moment que viu el país".

Vila ha destacat a més que la seva formació compta al capdavant amb l'actual president de la Generalitat, Carles Puigdemont, "que forma part de la nova política".

En conseqüència, el conseller ha reclamat que Girona recolzi CDC i a Puigdemont, alcalde de la capital gironina fins que va accedir al càrrec al capdavant del Govern.

Santi Vila ha qualificat les eleccions del pròxim 26 de juny de "no buscades, no desitjades" i de "conseqüència del sectarisme i partidisme dels grans partits espanyols".

Vila ha acusat el Govern d'Espanya d'haver-se "retirat" del conjunt de Catalunya, "però també de Girona" i ha anunciat que l'ajuntament de Castell-Platja d'Aro, en plena Costa Brava, posarà en funcionament un camí de ronda per al que esperava finançament des de Madrid i que se sufragarà amb una col·laboració entre el consistori i els veïns de 340.000 euros.

El candidat convergent per Girona, Jordi Xuclà, que acompanyava al conseller a Palafrugell, ha explicat que la fórmula que avala aquesta intervenció municipal és la d'acollir-se "a l'obligació de protegir la seguretat dels ciutadans".

"Espero que no portin l'ajuntament als tribunals", ha afegit Xuclà, qui ha qualificat a Santi Vila de "coresponsable" d'aquesta decisió.