El ple de la Diputació de Girona ha aprovat avui una moció de suport «al caràcter plebiscitari» de les eleccions al Parlament del 27 de setembre. La proposta, que ha presentat ERC, ha rebut 24 vots a favor dels diputats de CiU, ERC, la CUP i IdS, mentre que els tres diputats del PSC han rebutjat aquesta moció. Entre els que sí que han donat suport al text hi ha els quatre diputats d'Unió a la Diputació: Carles Álvarez, Albert Gómez, Eva Palau i Josep Antoni Frias.

D'aquesta manera, els diputats d'Unió han aprovat, com els seus companys de grup de CDC, la moció d'ERC que, a part del caràcter plebiscitari, també aposta per treballar per a la creació d'un Estat independent. El diputat d'ERC, Lluís Sais, ha estat l'encarregat de defensar al ple aquesta proposta que demana a la Diputació que «contribueixi a culminar el procés de constitució» d'una Catalunya independent.

En paral·lel, el ple de la Diputació també ha aprovat avui una altra moció, que ha presentat la CUP, per impulsar la Llei de Vegueries de Catalunya. De nou, el text ha tingut els 24 vots a favor dels diputats de CiU, ERC, la CUP i IdS i els tres en contra del PSC. La moció insta la Diputació a sol·licitar al Parlament i a l'Estat els canvis legislatius necessaris per implementar aquesta Llei.

En el cas que hi hagi una negativa per part del Govern espanyol, la proposta demana al Parlament que executi la Llei de Vegueries «en el marc del procés de transició nacional». «Cal que les diputacions deixin d'existir i tenir els consells de vegueria al territori», ha explicat el diputat de la CUP, Lluc Salellas, que ha defensat aquesta moció que ha rebut el suport de la Diputació.