El candidat del PP, Xavier Garcia Albiol, va acusar el president de la Generalitat, Artur Mas, de ser «qui més catalanofòfia crea ara mateix». Per al popular, estar cada dia «dient que els catalans volen marxar i que Espanya ens roba i s'emporta els nostres diners» provoca que a altres parts de l'Estat «caiem malament».

Albiol es va presentar ahir, en un dinar amb empresaris, com «el pont» entre espanyols i catalans. Tot i això, va insistir a excloure'n els sobiranistes, perquè amb ells, va dir, no hi ha res a negociar.

Un dels empresaris va retreure a Garcia Albiol la «catalanofòbia» del PP. El popular, però, va negar la invectiva. I després de defensar el seu partit i el govern de Mariano Rajoy va apuntar als nacionalistes com a responsables de l'animadversió als catalans que hi ha a altres llocs de l'Estat. «En aquests moments, qui més està creant catalanofòbia és el Govern de Catalunya, Artur Mas i la seva candidatura. Dir que es vol marxar d'Espanya perquè s'emporta els meus diners,... no voldrem que ens aplaudeixin», va reflexionar.