18 de setembre de 2015
18.09.2015

La Junta Electoral veu ús partidista en el discurs institucional de Mas per la Diada

Insta el President a "abstenir-se de realitzar actes similars" durant la campanya

18.09.2015 | 19:02

La Junta Electoral Provincial de Barcelona estima que el president català, Artur Mas, "va infringir els principis d'objectivitat i transparència del procés electoral" en el seu discurs institucional en la Diada de l'11 de setembre i l'insta a "abstenir-se de realitzar actes similars" en campanya.

La resolució de la Junta Electoral estima el recurs presentat pel PSC, que va denunciar que la intervenció de Mas després de rebre al Palau de la Generalitat els organitzadors de la mobilització independentista a l'avinguda Meridiana "va anar més enllà d'una declaració institucional", perquè va pretendre "condicionar la voluntat dels ciutadans de cara a les eleccions del 27S".

La Junta Electoral conclou que la declaració de Mas al Palau, que va emetre TV3, "anunciada i difosa com a 'institucional', va suposar una utilització de la seva condició del president de la Generalitat i d'un mitjà públic de comunicació per traslladar als electors el missatge ideològic de la candidatura" Junts pel Sí, en què el president de la Generalitat figura al número quatre.

La resolució dóna la raó al PSC i planteja que el discurs institucional de Mas en plena Diada "va infringir els principis d'objectivitat i transparència del procés electoral i d'igualtat entre els actors electorals" que imposa la llei electoral als poders públics.

Per això, requereix al president català que, "en aquesta condició i en el que resta del període electoral, s'abstingui de realitzar actes similars al que motiva el present acord o que suposin vulneració de la normativa electoral".

En el transcurs de la declaració, pronunciada al terme de la multitudinària manifestació independentista a la Meridiana, Mas va subratllar que "al carrer s'influeix però a les urnes es decideix", i va afegir que a les eleccions del 27 de setembre els catalans tenen "possibilitat no només d'influir sinó de decidir".

La Junta Electoral dóna un "estrebada d'orelles" al president de la Generalitat per aquestes afirmacions, en recordar que la legislació vigent no permet als poders públics "realitzar una campanya de foment de la participació" en unes eleccions.

Mas també va proclamar que "qualsevol nació del món té dret a decidir el seu futur" i va destacar que la gran mobilització a la Meridiana "fa molta il·lusió perquè vol dir que tenim un poble en marxa", unes reflexions que la Junta electoral creu que "transmeten un missatge coincident amb l'objectiu polític de la candidatura Junts pel Sí".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema