TV3 emetrà aquest diumenge a la tarda els actes de campanya dels partits que no van assistir a la Via Lliure en diferit, concretament entre les quatre de la tarda i les set del vespre. Així ho ha explicat aquest divendres el president de la CCMA, Brauli Duart, que ha afegit que en celebrar-se tots al matí no és possible la seva emissió en directe. En declaracions a RAC1, Duart ha avançat que serà una part d'aquests actes perquè no es poden encabir tots en un espai de tres hores. Els actes són la Festa de la Rosa del PSC, els actes centrals de campanya del PP i de Ciutadans, un altre d'Unió relacionat amb la família i un per determinar de Catalunya Sí que es Pot.

Per Duart, la resolució de la Junta Electoral Central, que va desestimar el recurs de la CCMA i establia dedicar als actes electorals dels partits que no van prendre part a la Via Lliure de l'11 de setembre les mateixes hores que TV3 va destinar a l'emissió de la manifestació, és un "acte insòlit i sense precedents". "Que siguin els partits polítics que puguin determinar els continguts dels informatius d'un mitjà de comunicació públic en plena campanya electoral, entenc que és d'alguna manera faltar el respecte a la professionalitat dels periodistes", s'ha queixat.

El president de la CCMA ha dit que estan obligats a complir aquesta resolució -a no ser que el Tribunal Suprem estimi el recurs del a Corporació-, ja que en cas contrari es poden reclamar responsabilitats administratives i fins i tot penals a la corporació. "Ara plantegem el recurs per aturar aquest acte per la via legal", ha detallat.

Sobre la retransmissió de la Via Lliure el passat 11 de setembre, Duart ha indicat que van ser tres hores de retransmissió en què només es van dedicar 3 minuts i 40 segons a copsar les intervencions de Junts pel Sí i les CIP i 2 minuts i 40 segons als partits que no es van adherir a la convocatòria. "Tots van tenir temps per poder expressar els seus punts de vista", ha conclòs.