El candidat a la presidència de la Generalitat d'Unió, Ramon Espadaler, troba «desafortunada» la reforma de la llei del Tribunal Constitucional (TC) proposada pel PP. El candidat va assegurar que «aquest no és el camí» i que l'aprovació farà «incrementar la nòmina d'independentistes». Espadaler va dir que, en cas d'aprovar-se, el primer sancionat hauria de ser el propi govern espanyol pel «reguitzell d'incompliments» en els acords de la comissió bilateral Estat - Generalitat. Va afegir que la proposta arriba «en temps de descompte» i va reiterar que la solució entre Catalunya i Espanya ha de ser «política i no judicial».

A més, el cap de llista d'Unió, Ramon Espadaler, considera que les últimes enquestes demostren que «el missatge d'Unió està arribant a la ciutadania». Espadaler, en aquest sentit, va destacar que les enquestes situen el seu partit «a l'entorn del grup parlamentari, que era l'objectiu que ens havíem proposat». El candidat va afegir que la campanya està sent «útil» i que «la proposta rupturista genera grans incògnites».

Espadaler es va referir a les enquestes de La Razón i d'Economia Digital, que donen a Unió entre 5-6 escons. Segons va explicar, el missatge del seu partit «està calant». És el missatge que diu que «així no podem continuar» però que «la ruptura genera angoixa». Espadaler va insistir en «canviar la realitat des de dins» perquè «el país sigui respectat» i es puguin crear llocs de treball. «La proposta rupturista presenta grans incògnites», ha assenyalat. El creixement d'Unió «anirà a més» a mesura que avanci la campanya, va afegir.

Una reforma energètica

Espadaler va fer aquestes consideracions després de visitar l'empresa de plàstics Tadesan, de Sant Esteve d'en Bas. Des d'allà va llençar la proposta de tirar endavant una reforma energètica «per disminuir costos i incrementar la competitivitat de les empreses».

El cap de llista d'Unió, Ramon Espadaler, va posar de manifest que la Comissió Europea no fa res més que «constatar allò que diuen els tractats i els mandataris europeus». Brusel·les va dir ahir que una Catalunya independent sortiria de la UE i que després hauria de sol·licitar convertir-se en un estat membre.

Ramon Espadaler va assegurar que Unió no vol estar fora d'Europa «ni un minut ni un segon» i ha avisat que «fora d'Europa hi fa molt fred». El cap de llista assegura que mantenir-se a la UE és imprescindible pels sectors econòmics del país.