El número 2 de Podemos, Íñigo Errejón, ha dubtat que "la Caixa" marxi de Catalunya en cas d'independència després d'haver invertit "tantíssims diners" a CiU. No creu que estiguin "disposats a renunciar a totes aquestes inversions: 3,36 milions en sobresous als polítics, la majoria a CiU, però també 200.000 euros a l'Àngel Ros per ser conseller de no sé què, la gent decent no cobra aquests salaris", ha insistit l'endemà del comunicat de la CECA i l'AEB. "Sembla que els banquers han decidit entrar en campanya. Fins ara ho feien però no ho reconeixien: la forma d'entrar en campanya era finançar els partits que després feien lleis als seu servei", ha dit reptant-los a presentar-se a les eleccions.

Errejón ha celebrat que els bancs hagin decidit entrar en campanya. "És bona cosa, fins ara ho feien però no ho reconeixien", ha dit. Ha assegurat que fins ara la presència de les financeres a es campanyes es traduia injectant diners als partits, que al seu torn "feien lleis al seu servei". Després dels comunicats, "el següent pas és que us presenteu a les eleccions i les guanyeu a la gent", els ha reptat.

Tot i fer-ho ja aquest divendres, Errejón ha insistit des de Lleida en l'escenari que plantejaven les entitats: replantejar-se l'estratègia d'implantació territorial davant de les dificultats que els generaria en seguretat jurídica una independència de Catalunya per via unilateral i "sortint" de la UE. "No em crec que a "la Caixa", que saben fer números, estiguin disposats a anar-se'n després dels tantíssims diners que han invertit a CiU", ha reblat.

De fet, no creu que estiguin disposats a "renunciar a totes aquestes inversions: 3,36 milions d'euros en sobresous i grans sous als polítics, la majoria de CiU, però no només, també a Àngel Ros, 200.000 euros en grans sous per ser conseller de no sé què , la gent decent no cobra aquets salaris", ha exclamaat.

Les eleccions gregues, presents a Catalunya

Tant el líder de Podemos a Aragó, Pablo Echenique, com el candidat de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, han comparat les eleccions catalanes amb les gregues, que se celebren aquest diumenge. Rabell ha alabat la "lleialtat" política i per això s'ha mantingut ferm al costat de la decisió de Pablo Iglesias de sonar suport a Syriza i Alexis Tsipras.

"Cal fer costat a la gent quan la situació és difícil, quan cal donar la cara. Molta sort: sabem que si ells guanyen serà per resistir i esperar-nos a nosaltres, els grec sols no poden guanyar, calen governs de la gent a Roma, Lisboa i Madrid", ha reclamat. També s'hi ha referit Echenique. "M'atreviria a dir que a les dues cites electorals ens juguem el futur d'Europa", ha dit en enviar tot el suport a Grècia, Syriza i Tsipras.