El candidat del PPC a la Generalitat, Xavier Garcia Albiol, va acusar ahir el Govern liderat per Artur Mas de "fomentar la immigració musulmana per damunt d'altres", com la llatina, que parla castellà, amb la finalitat de frenar aquesta llengua a Catalunya a favor del català. En declaracions abans d'una visita a Mataró (Maresme), l'exalcalde de Badalona va parlar per primera vegada en el que va de campanya d'immigració, i va defensar sense embuts que a Catalunya s'ha de donar "prioritat" a la immigració llatina, perquè és "més fàcil" entendre's amb aquesta "que amb aquells que consideren que les dones són mobles", va dir.

Albiol va opinar que durant "molts anys", primer els governs de Jordi Pujol i després els d'Artur Mas, hi ha tingut la "clara voluntat de fomentar la immigració musulmana per damunt d'altres". "Per què? Per una qüestió d'idioma (...), perquè el que pretenien és que una vegada que (la immigració musulmana) vingués a Catalunya i s'adaptés, el castellà no existís com a llengua de comunicació, i això és veritat", va sentenciar Albiol.

En aquest sentit, va opinar que la Fundació Nous Catalans de CDC s'està dedicant ara a "adoctrinar aquells musulmans que han vingut a Catalunya". En qualsevol cas, Albiol va voler subratllar que no pretén "marginar" tots aquells immigrants que no són llatins, sinó que aposta per prioritzar aquesta immigració per davant de la d'"altres països".

Unes firmes mal enteses

En la seva visita a la capital del Maresme, el candidat conservador també va opinar que "una part molt important de la població de Catalunya no va entendre" la recollida de firmes portada a terme el 2006 pel PP pel nou Estatut català o bé, va dir, la va percebre com una "certa situació d'atac". Albiol va respodre així a diverses preguntes sobre si l'esmentada recollida de firmes va ser o no un error, un assumpte que abordava ahir en una entrevista als diaris El País i La Vanguardia.