El president de la Generalitat i número 4 de Junts pel Sí, Artur Mas, va instar a tenir "actitud de combat i de revolta" el 27-S perquè la seva candidatura assoleixi una victòria "rotunda" que "impressioni Europa i el món". Un Mas molt exaltat davant de milers de persones a l'Hospitalet de Llobregat va reclamar als catalans que tinguin en les properes eleccions la mateixa actitud "d'autoafirmació" que el 9-N, "quan tot un Estat amb totes les seves forces, tot el seu poder, tota la seva fiscalia, tots els seus tribunals va intentar que no hi haguessin les urnes".

El líder d'ERC i número 5 de Junts pel Sí, Oriol Junqueras, va assegurar que "el futur del nostre país estarà millor en mans dels nostres ciutadans i els nostres fills que no en els que sempre ens han arrossegat a la misèria i a la injustícia". Sobre la importància de la cita electoral del dia 27, va evocar la històrica frase que "fa molts anys va ser pronunciada a Salamanca en la inauguració d'un curs acadèmic: "Vencereu però no convencereu"".

"Estem en un escenari -va explicar- on els que no volen que siguem independents dominen l'Estat, i sempre han viscut molt bé sota l'ombra d'aquest Estat i sobre les nostres esquenes", i aquesta situació resulta tan evident que "han renunciat a convèncer-nos" dels avantatges de quedar-se a Espanya. Per al líder d'Esquerra, en contrast amb la voluntat de Junts pel Sí d'"intentar convèncer tot un poble sense exclusions, perquè el nostre projecte es dirigeix a tots els ciutadans, ells no ens volen convèncer, ens volen vèncer una vegada més".

El cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, va destacar que el president dels Estats Units, Barack Obama, va defensar en la seva campanya electoral que "la por no pot ser mai un argument en unes eleccions". Tot i que ara hagi apostat per una Espanya "forta i unificada", Romeva va recordar que Obama també va defensar que "alguna cosa estava canviant si la gent ja no vota el seu partit, vota les esperances de tothom".