El cap de llista d'Unió a la circumscripció de Girona per a les eleccions del 27-S, Xavier Dilmé, va visitar ahir el mercat de Roses, des d'on va recordar que el partit ha defensat i defensarà de manera aferrissada el model d'immersió lingüística. "Hem viscut amb astorament els atacs que s'han produït en els darrers anys contra aquest model, ja que entenem que estava constitucionalment consolidat. Diversos poders de l'Estat l'han estat atacant i també un partit polític en concret, com és Ciutadans, que va néixer amb l'objectiu de carregar-se'l" , va explicar Dilmé, que va posar com a exemple les escoles de Roses, on conviuen alumnes amb més de 70 nacionalitats d'origen.

Dilmé també va subratllar que Unió treballarà per garantir que els pares tinguin "llibertat total d'elecció de centre per als seus fills". És per això que Dilmé demana a la candidatura de Junts pel Sí que aclareixi si farà seu el posicionament de la CUP en aquesta matèria. "Junts pel Sí vol fer un govern de concentració amb la CUP, que porta al seu programa electoral que vol acabar amb els concerts educatius i implantar escola 100% pública. Això trenca totalment la política de CiU des dels anys 80 i amb un model de país on conviuen escola pública i concertada.

Agustí Ayats, que va ser responsable de les campanyes electorals municipals de 2007 i 2011, en les quals CiU va obtenir la majoria absoluta a Figueres, ha decidit fer un pas endavant i afiliar-se a Unió Democràtica, després d'abandonar la militància a CDC. "Em vaig donar de baixa a principis d'any, ja que no em sentia representat per les polítiques i propostes del partit en el procés sobiranista", va dir.