El número 1 de Junts pel Sí a Girona, Lluís Llach, va afirmar que s'està "votant a sobre". "Amb les enquestes que estan sortint, volen que ens desmobilitzem nosaltres i volen que es mobilitzin els del no. No hem d'abaixar la guàrdia ara, hem de continuar treballant", va dir.

El cap de llista per Girona va dir que "el canvi de xip de la societat, per deixar de ser súbdits és el que ens ha portat fins aquí". Llach va afegir que "hem de fer un nou país, i no és possible fer-lo des de la divisió. Junts pel Sí és el pal de paller de l'independentisme". "Hem de tenir les aixetes dels nostres recursos, tan econòmics, com culturals...". El número 1 gironí va dir que "podem fer un nou país i el farem". Ara, aquests últims dies, diu Llach, "els del no aniran a totes, no us els creieu, no perdeu la confiança". "Agafeu confiança amb el vostre futur, no delegueu la vostra sobirania, l'hem de mantenir fins al final".

Anna Caula, número 2 per Girona, va asseverar que "el dia que molts pensàvem que no arribaria ha arribat. Comencem a caminar cap a la llibertat, amb l'eina més honesta que és la democràcia". Caula va afegir que "el 27-S volem decidir per què depenem d'un estat que no escolta i ens penalitza". "No cal entrar en el joc brut de l'Estat. El que fem és plantar-nos, ser ferms i tirar endavant, tal com passa a les grans finals de bàsquet", va afegir Caula. "Els grans campionats els guanya qui de les peces en fa un gran equip, això és Junts pel Sí". "Ningú ha de dubtar que ens en sortirem. Necessitem les eines i els recursos d'un Estat propi per viure".

La número 6 per Girona, Dolors Bassa, va destacar "la tenacitat, la il·lusió de la candidatura de JxSí. Volem que el 27 sigui la clau per fer història, per fer un gir per ser un Estat. Volem les eines d'un Estat per millorar la vida de la gent. Les volem perquè les lleis democràtiques i els mandats democràtics passin per sobre el que ens estan imposant".

Santi Vila, també a la llista per girona, de número 17, va explicar que "estem en un moment excepcional. El nostre objectiu és arribar a Ítaca, i tan important és arribar-hi com el camí que fem per arribar-hi. Els catalans i les catalanes ens hem fet millors en aquest procés".