El president del BBVA, Francisco González, creu que la proposta secessionista catalana "no beneficia ningú" i " va en contra de Catalunya, d'Espanya i del projecte europeu". En aquest sentit, el màxim executiu de l'entitat espanyola defensa que hi ha espai per a l'entesa, però "ha de ser -assenyala- sobre la base de propostes coherents amb el marc legal".

"En economia, les expectatives, la certesa i la seguretat jurídica són essencials, i avui a Espanya es plantegen coses que van en sentit contrari", afegix González, que apunta que en el procés electoral a Catalunya el debat hi té una "enorme càrrega emocional". "Crec que falta molta més informació concreta i real de les conseqüències econòmiques del que s'està plantejant", afegeix. Precisament, algunes d'aquestes conseqüències ja van ser posades de manifest per les patronals bancàries divendres passat, a través d'un comunicat en el qual s'alertava d'una possible "exclusió financera" si Catalunya s'independitza.

Per a l'Associació Espanyola de Banca (AEB) i la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvi (CECA), la sortida de Catalunya d'Espanya i, en conseqüència, de la zona euro, provocaria greus problemes d'inseguretat jurídica que obligarien a les entitats bancàries amb presència en aquesta comunitat a "reconsiderar la seva estratègia d'implantació, amb el risc d'una possible reducció de l'oferta bancària, a més d'un encariment i escassetat del crèdit". Segons González, aquestes són unes "qüestions molt serioses i reals".

El president del BBVA assenyala que la preocupació prioritària dels polítics hauria de ser la de mantenir el creixement i intensificar la creació d'ocupació. "Si Espanya segueix amb el seu procés de reformes, té una enorme oportunitat de seguir creixent, de crear ocupació i de millorar la seva posició competitiva internacional", detalla.