El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, va fer ahir una crida a tots els no independentistes catalans perquè acudeixin massivament a votar diumenge 27S que ve a les eleccions catalanes i aconsegueixin així que es vegi, va subratllar, la "cara silenciosa i silenciada de Catalunya".

Rajoy va tancar al costat del candidat del PPC a la Generalitat, Xavier García Albiol, el míting més multitudinari celebrat fins a la data pels populars en la campanya catalana, un acte en el qual tots dos van dirigir el seu missatge a l'electorat contrari a la secessió, conscients, com va dir el mateix Albiol, que el 27-S "tots" els independentistes pensen anar a les urnes.

Rajoy, Albiol i la presidenta del PPC, Alicia Sánchez Camacho, van coincidir així a reclamar la mobilització del vot no independentista per "posar fi", va dir el cap de l'Executiu, al "malson" que intenten impulsar els sobiranistes.

"Que no us enganyin, no són més, ho seran si tu calles, si et quedes a casa, si els deixes fer", va advertir Rajoy dirigint-se directament al votant, al qual també va advertir que "ja no es pot seguir en silenci" i cal votar perquè "ningú" intenti "marcar el pas" als catalans.

Va insistir també en la necessitat d'acudir a les urnes per "dir prou" i perquè "ningú imposi en què consisteix ser bon català". Un missatge que abans havia repetit també Albiol, qui en aquesta localitat de la qual ha estat alcalde, va demanar a tots els catalans d'adopció, els arribats d'altres punts d'Espanya fa dècades i que ara són ciutadans catalans que es pronunciïn amb el seu vot contra els "insults" que els profereixen els sobiranistes i el president de la Generalitat, Artur Mas.

D'una altra banda, Mariano Rajoy va tornar a carregar contra els socialistes, als que va acusar d'haver-se convertit en "companys de joc dels separatistes" i va advertir que el PSOE "no és part de la solució" a Catalunya, sinó del problema, ni és tampoc ja una "eina per unir".

Es va preguntar així si "un pot fiar-se d'un partit que en vota un altre perquè treguin la bandera espanyola de l'Ajuntament", en al·lusió a la posició dels socialistes a diversos ajuntaments com el de Badalona, on Albiol va ser el candidat més votat però no va revalidar l'alcaldia per una aliança de formacions d'esquerra i independentistes, que va incloure el PSC.

Rajoy va tornar a advertir també que els sobiranistes "no diuen la veritat a la gent" i oculten quin seria el destí d'una Catalunya fora d'Espanya, que "deixaria de ser europea", portaria a la "ruïna" bancs, empreses i ciutadans, o "no podria pagar les pensions". Va increpar en definitiva els independentistes per no parlar "dels costos de la secessió", mentre "descriuen un paradís que no existeix".

Tot en un míting en el qual Xavier García Albiol va exhibir una bandera que combinava els colors de l'espanyola i de la senyera catalana i que tenia un cor al centre també format pels colors de les dues ensenyes.

En tot moment el candidat del PPC a les eleccions catalanes es va dirigir als catalans d'adopció, i va acusar la candidatura Junts pel Sí d'"insultar constantment aquelles persones que van venir a aixecar Catalunya".

"Ningú us va pujar en un tren com si fóssiu bestiar o xais. Vau venir a guanyar-vos la vida", va sentenciar Albiol, davant l'aplaudiment dels assistents.