El número 1 de la candidatura per Girona, Lluís Llach, va afirmar ahir que "en realitat, estem enterrant el projecte de futur que no ha sigut possible amb els partits que han governat l'Estat espanyol. Hem tingut negativa rere negativa, i la Constitució ens ha empresonat a tots". Va concloure: "S'ho han carregat tot". Llach s'adreçava així a les 350 persones que van omplir el Teatre Casino de Llagostera. Les mobilitzacions ciutadanes han fet que arribessin fins on estem ara, va considerar Llach. "Tot el que estem vivint és gràcies als ciutadans, que han decidit convertir-se en ciutadans de ple dret. És important per ara i també per al futur. Hem agafat el protagonisme de la nostra realitat política. Ens posem en marxa en un moviment inaudit", va narrar. "Junts pel Sí només existeix per això, perquè som l'eina que ens posem al servei de les persones", va opinar. Segon el cap de llista i cantautor, "l'objectiu és crear un Estat al servei de les persones". "Som i volem ser", va dir. "A l'altra banda, només hi ha "la campanya de la por. Estan jugant unes cartes indecents", va reiterar.

Llach va afegir que "tenim un Estat que s'ha encaparrat a no jugar amb les normes mínimes de capacitat democràtica i no ens han deixat més remei que fer-ho com ho estem fent". "Un país és quelcom més complex que les dretes i les esquerres, per això la transversalitat d'aquesta candidatura, la de Junts pel Sí és tan important", va recordar Llach. I va afegir que "Junts pel Sí és el pal de paller de l'independentisme".

La número 2, Anna Caula, va explicar que "formalitzem per fi el pas definitiu d'un poble que comença a caminar cap a la seva llibertat, amb l'eina més honesta que tenim, que és la democràcia". "Volem decidir perquè ens toca, perquè el 9-N ho vam intentar i ara ho culminarem" i Caula va afegir que "ens hi deixarem la pell, essent ferms i lluitant amb les armes que ens agraden: l'esforç, la humilitat". "El poble català està acostumat a remar contracorrent, però precisament per això som un poble amb l'ànima forta i no esperem que les coses ens vinguin fetes", va indicar. "El que necessitem és aconseguir les eines per construir un país millor", va dir i "volem viure en un país on es respectin els drets de les persones", va remarcar.

Dolors Bassa, número 6 per Girona, va explicar que "Junts pel Sí hem fet que la divergència sigui la nostra principal virtut, ja que tenim un objectiu comú: ruptura democràtica i iniciar un procés que puguem decidir nosaltres". Bassa va afegir que "aquest és un procés per la gent, perquè millori el nostre dia a dia". "Els drets democràtics han d'estar per sobre les lleis que ens imposen", va afirmar.

El número 12 per Girona, Sergi Miquel va parlar sobre la necessitat de "tenir instruments per repensar-nos com a poble, per modernitzar-nos i per no renunciar ni un moment a ser allò que volem ser". Miquel va afegir que "sóc del 1989. Em vaig fer gran veient com Catalunya ha intentat trobar l'encaix amb Espanya, com l'Estat ens maltractava". "Ells ens acusen de voler marxar. Ens acusen de ser responsables d'una desconnexió amb l'Estat espanyol quan han sigut ells els qui han fet que l'Estat sigui carca, enquistat i amb desprestigi cap a Catalunya", va lamentar. "Som aquí perquè l'única manera de sortir d'aquest atzucac és la independència", va dir.

L'acte va ser presentat per l'alcal de Llagostera, Fermí Santamaria, que va dit que "no tingueu por pel 27S, que els que tenen por són ells".