El president de la Generalitat i número 4 de Junts pel Sí, Artur Mas, va cridar a votar Junts pel Sí el 27-S perquè les «armes de destrucció» i els «tics predemocràtics» de l'Estat no triomfin. Mas va contrastar l'actitud dels polítics espanyols amb la que van demostrar els del Regne Unit amb Escòcia, que quan van veure que les enquestes donaven la victòria als independentistes van oferir més competències i recursos.

«Us imagineu Rajoy, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias venint aquí amb armes de seducció? No ho veureu, perquè aquí el que veureu són armes de destrucció. Però aquest cop les armes de destrucció no triomfaran a Catalunya i no destruiran la nostra llibertat si voteu Junts pel Sí», va dir. Mas va fer aquestes declaracions en un acte de campanya a Sabadell, amb Carme Forcadell i Oriol Junqueras.

Hores abans, el cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, va afirmar que espera que de les eleccions generals de final d'any sorgeixi un interlocutor disposat a negociar amb Catalunya, encara que «això no condicionarà el mandat democràtic donat pel poble català a les eleccions del 27-S».

En un dinar-col·loqui ofert per Barcelona Tribuna, Romeva va explicar que Junts pel Sí espera obtenir una victòria molt àmplia ?diumenge, perquè «com més contundent sigui el resultat, el mandat democràtic que obtindrem serà més legítim i millor llegit per tothom». Romeva va dir que espera que, a més d'una majoria d'escons, també se'n produeixi una de vots superior al 50% per a les candidatures independentistes. «Si hi ha majoria d'escons però no de vots, igualment impulsarem el programa amb el qual ens presentem, ja que això es diu democràcia, i hem de recordar que nosaltres volíem fer un referèndum per comptar només vots, i que l'Estat espanyol no ens ha deixat fer-ho».