24 de setembre de 2015
24.09.2015

El PSC denuncia a la Junta Electoral l'ajuntament de Llagostera

El grup socialista considera que s'ha realitzat l'enviament d'una carta als veïns «demanant el vot en un determinat sentit»

24.09.2015 | 19:52

El PSC ha denunciat aquest dijous davant la Junta Electoral Provincial (JEP) als ajuntaments de Llagostera, Riba-roja d'Ebre, Subirats i Torelló l'enviament de cartes adreçades a veïns, en les quals, "l'alcalde, en paper amb el símbol de l'Ajuntament, signa un escrit on demana no només que acudeixin a votar el pròxim dia 27-S sinó que emetin aquest vot en un determinat sentit".

El PSC ha demanat a la JEP que "requereixi tots els ajuntaments perquè s'abstinguin de realitzar aquests tipus de campanyes i que inici el corresponent expedient sancionador per infracció de l'article 50 de la LOREG i que es depurin les possibles responsabilitats penals que es poguessin derivar d'aquests fets".

La carta, que segons el PSC és la mateixa en diferents municipis, "diu entre altres coses: (...) que no són unes eleccions com d'altres. Són una cita electoral que ha de servir per canviar el futur, que ens ha de permetre gestionar els nostres propis recursos per evolucionar (...) les tradicions i la llengua, greument amenaçades per un estat centralista que ho vol uniformitzar tot i que reprimeix la nostra forma natural d'expressió".

La resposta de la Junta Electoral de Reus

La Junta Electoral de Reus ha demanat ja a l'Ajuntament de Riba-roja d'Ebre que amb la "major brevetat procedeixi a retirar les cartes distribuïdes en el citat municipi" i que "s'abstingui de realitzar qualsevol tipus d'acte de campanya o incentivació de vot".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema