A diaridegirona.cat, a més de fer un seguiment de les eleccions catalanes en directe, us apropem els resultats de les eleccions catalanes 2015 en detall. Podeu consultar-los municipi per municipi i comparar les xifres amb les darreres eleccions al Parlament, el 2012.

Amb aquestes dades, us podeu fer una idea del nou mapa electoral de Catalunya després del 27-S. Enguany, CiU i ERC s'ha presentat en una candidatura conjunta, Junts pel Sí, i com ha novetat també hi ha hagut la llista de Catalunya Sí que es pot, que aglutina gent del sector d'ICV-EUia i Podem.

Aquestes eleccions, però, han generat moltes expectatives perquè s'han convocat en clau plebiscitària davant la negativa del govern espanyol a fer un referèndum sobre la independència a Catalunya. Per tant, el resultat més esperat de la nit electoral és saber si les candidatures independentistes (en aquest cas, Junts pel Sí i la CUP) sumaran una majoria prou àmplia per tirar endavant el projecte d'un estat català. Cal recordar que la majoria absoluta està en els 68 diputats, ja que la cambra catalana està composta actualment per 135 diputats.

Si voleu conèixer els resultats electorals en detall, seguiu la jornada a diaridegirona.cat. Aquí teniu accés a totes les dades, municipi per municipi i a temps real.