El cap de llista del PP per Girona, Enric Millo, es va calçar les botes de canya alta, es va ajustar el casc, i va disparar. Potser molest perquè també en la seva ciutat els dirigents populars van haver de sentir crits i insults, no va dubtar a utilitzar terminologia bèl·lica quan, ja a l’hotel, es va dirigir als militants del PP arribats de pràcticament totes les comarques de Girona.

Millo, que va ser el primer de parlar, va donar les gràcies a Rajoy per «venir al front», a la «primera línia de foc» i a la «trinxera». Unes metàfores que, segons va reconèixer ell mateix, són dures però que «expliquen molt bé el sentiment» dels populars de Girona, que estan «defensant cada dia el que altres volen trencar, la llibertat, la concòrdia i la convivència» dels qui sent catalans volen seguir sent espanyols i que «ningú» els tregui d'Europa.

Tan agraït es va mostrar Millo amb la presència de Rajoy que inclús va assegurar que després del que va patir dimarts a Reus, s'ha convertit «en el símbol de la llibertat i la concòrdia» davant els «intransigents que no creuen realment en la democràcia i que han decidit que volen fer-nos fora d'aquí».

A Rajoy l’importa Girona

El president del Govern, amb menor esperit soldadesc, li va respondre: «No has de donar-me les gràcies. Sóc aquí perquè ho sento, perquè m'importa el que pugui passar aquí», va afirmar Rajoy en referència a una província com Girona, on el PP tradicionalment no té gaire bona acollida i on amb penes i treballs obté representació a les eleccions estatals i autonòmiques.

El dia abans Rajoy i Albiol van haver de suspendre una passejada per Reus davant els insults i improperis de la gent, i ahir van tornar a rebre, tot i que en força menor mesura, a Girona.