El candidat del PPC a la Generalitat, Xavier Garcia Albiol, va aplaudir ahir la decisió del regidor Alberto Fernández Díaz de col·locar una bandera espanyola al balcó de l'Ajuntament de Barcelona després que ERC hi pengés una estelada, i va advertir: «A cada acció, hi haurà una reacció».

Albiol es va referir així a la picabaralla mantinguda per Fernández Díaz i el líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, al balcó consistorial durant el dia de la Mercè. «S'ha acabat la broma. Ha arribat el moment de plantar-los cara», va assegurar Albiol en referència a l'«acte de valentia» de Fernández Díaz de treure una bandera espanyola per exhibir-la també davant el balcó consistorial.

Albiol va ressaltar la «rapidesa» de reacció de Fernández Díaz i va afegir que la seva acció havia permès «tornar l'orgull a milers de catalans» que se senten representats per la bandera espanyola. A la pregunta de si el gest del PP contribuïa també a enterbolir la convivència, va remarcar que davant el «consentiment» de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a aquesta acció, el PPC no podia quedar-se «parat».

«Se'ns ha acabat la paciència. A cada acció hi haurà una reacció amb una forta càrrega simbòlica», va afirmar Albiol, que va afegir que mentre Fernández Díaz s'apressava a agafar una bandera espanyola que tenia al seu despatx, altres representants d'altres partits simplement «miraven» l'estelada exhibida per ERC.

Acomiadar banderes

La vicesecretària d'Estudis i Programes del PP i número dos del PPC a la Generalitat, Andrea Levy, va fer ahir una crida al vot massiu diumenge que ve per «acomiadar» les banderes independentistes dels balcons dels ajuntaments de Catalunya.

«No hi ha bandera excloent prou gran per silenciar els 47 milions d'espanyols», va dir Levy en ser preguntada per la polèmica a l'ajuntament de Barcelona. Levy va lamentar que «alguns vulguin imposar símbols excloents en festes i institucions, com a l'ajuntament de Barcelona, que haurien de ser de tots».

Va assenyalar que «per molt que pengin estelades no ocultaran la realitat d'Espanya, ni silenciaran la veu dels catalans que no se senten independentistes». La dirigent nacional del PP va denunciar a més la complicitat de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, qui «no ha mogut ni un sol dit per evitar l'incident».

D'una altra banda, va agrair el gest del portaveu del PPC al consistori barceloní, Alberto Fernández Díaz, per penjar la bandera espanyola, que «simbolitza la concòrdia i la unió de tots». «Mentre alguns pengen banderes d'exclusió, altres pengem banderes d'unió», va insistir Levy.