Un dels fundadors de Podem i exnúmero tres del partit, Juan Carlos Monedero, va assegurar ahir en un míting a Figueres que està convençut que «hi ha un pacte previ en el qual l'Espanya oligàrquica vol pactar amb la Catalunya oligàrquica perquè aquí no passi res». En aquest sentit, Monedero va afirmar que «l'endemà de les eleccions no passarà res» i que l'únic que pretén el PP i «Mas» és «trobar un baló d'oxigen». «Tot plegat és un frau perquè la independència no tindrà lloc perquè per arribar-hi necessites un acord amb l'Estat del qual te'n vols anar o un procés insurrecional i cap de les dues coses és a la seva agenda», va insistir. ?Monedero, a més, va assegurar que ells sí que defensen el dret a ?decidir amb «totes les conseqüències» però que «no volem la independència perquè creiem que no és una bona solució per a Catalunya»

El membre de la formació va encapçalar un acte en què també van participar el candidat per Girona, Marc Vidal, i la número dos, Alba García. Monedero va iniciar el seu discurs assegurant que ni li agrada venir als municipis en campanya perquè, va dir, es diuen ?moltes «mentides» però va defensar que Catalunya Sí que es Pot és ?l'única opció que defensa el dret a decidir en tots els aspectes i que busca derrocar Rajoy i Mas que «formen part d'un mateix esforç» per «construir una Espanya decent de la qual ningú vulgui marxar».

Monedero es va mostrar molt crític amb la cadidatura de Junts pel Sí, on Mas va de número quatre, a qui va acusar de tenir un pacte previ amb el PP. «I tot perquè n passi absolutament res. Tot perquè arribem al desembre amb un PP que tornarà a trobar una pilota d'oxigen dient que «Espanya es trenca» i qui li està regalant? Els que estan fent de l'independentisme una buidada del dret a decidir que vosaltres us havíeu guanyat al carrer», va insistir. En aquest sentit, va dir també que el debat entre Margallo i Junqueres de dimecres «exemplifica el PP davant de tensions independentistes que s'alimenten mútuament».

Per això, va demanar als «catalans i catalanes» que els ajudin a enderrocar aquests sistemes. Amb tot, Monedero va assegurar que és «indiscutible que Catalunya és una nació» i que «mentre Castella es dedicava a envagelitzar sense dedicar-se a construir pàtria, ?Catalunya s'estava trobant a si mateixa amb la seva llengua i tradicions. Això que hauríem ?d'entendre ara s'utilitza com a arma».