La candidata de Ciutadans a la presidència de la Generalitat, Inés Arrimadas, va fer una crida ahir en el darrer acte de campanya a omplir les urnes de vots «taronges» aquest diumenge per enviar el missetga «al món» que els catalans «no volen deixar de ser espanyols i europeus» sinó que, per contra, aposten per canviar de president. En l'acte celebrar al districte barceloní de Nou Barris, Arrimadas va reivindicar la seva formació com «l'única» capaç d'aturar Artur Mas i «la vella política». D'altra banda, el líder del partit, Albert Rivera, va reclamar també una mobilització com a les generals per a fer una segona transició espanyola i emular «grans» projectes de país com la Constitució, l'Estatut de Catalunya del 79 o els primers governs de Felipe González i Josep María Aznar.

Durant l'acte, que va aplegar més de 2.000 persones, la candidata va insistir en què el «vot útil que canvia avui les coses és el de Ciutadans». En aquest sentit, va prometre governar pels catalans, en una Catalunya «sense bàndols» i «fer quelcom novedós que encara no s'ha fet mai: pensar en els catalans abans que ens les sigles. Serà el canvi més gran, ho garanteixo», va assegurar. A més, Arrimadas va advertir als presents que d'«altres» alternatives al «separatisme» de Mas «no són bones companyes de viatge», fent al·lusió a un PP «immobilista» que «sempre pacta amb CiU» i a un PSC que «pretén compensar les seves deslleialtats, amb ambigüitats i els seus errors amb una enorme bandera espanyol».

Per la seva banda, Rivera va demanar confiança en la seva formació per defensar «un projecte comú» d'Espanya i «recuperar el rumb i el camí perdut». El diriget de C's va assegurar que els catalans no poden confiar en la «vella política» del PP i del PSOE per canviar el país. Un canvi que, va dir, ha de començar a Catalunya després de les eleccions la qual cosa seria de «justícia poètica». Rivera va insistir que aquests comicis són una oportunitat per para el cronòmetre i el «compte enrere cap al precipici» per tal de «tornar a començar».