El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va apel·lar ahir en el míting final de campanya els votants tradicionals de CiU, tot aprofitant per carregar contra CDC:?«Què volem ara? Tornar a caure en mans d'ERC? Tornar al desgavell?», es va preguntar, segons informava el diari Ara. I ell mateix es va respondre: «Nosaltres no, en vam quedar tips, escaldats, del tripartit», va assenyalar. Per això, va confiar que els democristians seran «la gran sorpresa« de demà i va deixar clar, un cop més, que Unió no votarà una declaració unilateral d'independència. «Nosaltres no volem la independència perquè divideix el país. Aquí hi ha gent que se sent espanyola i parla castellà», va explicar.

Al seu torn, el cap de llista, Ramon Espadaler, també va reivindicar Unió com el partit «que recull el testimoni de CiU», i va criticar l'independentisme per «donar lliçons». «Nosaltres també podem mirar als ulls als nostres fills perquè estem servint al país, i la nostra obligació és fer que el país no estigui trencat, ni fracturat, i que al pati de l'escola tothom pugui jugar amb tothom, vingui d'on vingui», va exclamar.

Espadaler també va dirigir als líders del PP en referència al vídeo que han gravat en català, i els va dir que «també us hauríem entès en castellà». «És que no es tracta d'això; es tracta de fer propostes», va etzibar Espadaler en l'últim míting d'Unió de la campanya electoral, que es va celebrar al pavelló Nova Icària de Barcelona davant d'unes 800 persones.

Dimecres passat, Espadaler va enviar una carta als altres candidats en la qual els emplaçava a crear un govern de suma que tingui com a objectiu una legislatura «estable» i un «canvi» en les relacions entre Catalunya i Espanya, mitjançant una proposta comuna. Segons va assegurar el democristià, ahir encara no havia rebut resposta a la missiva per part de cap de les formacions polítiques que concorren a les eleccions, però tot i això va puntualitzar que no l'espera abans de demà.