El cap de llista del PSC per Girona, Rafel Bruguera, va anunciar ahir una denúncia a l'ajuntament de Llagostera, on demanen informació i documentació com l'informe de l'interventor «si és que n'hi ha» o la factura que expliciti quant ha costat enviar aquestes cartes. Bruguera creu que és «gravíssim» fer un «ús partidista» de la institució per demanar el vot en un sentit determinat.

Bruguera va criticar que quatre ajuntaments de CiU -un d'ells el de Llagostera- hagin enviat cartes als veïns demanant el vot «en un determinat sentit». «És gravíssim que alguns alcaldes facin un ús partidista de les institucions», va afirmar el candidat que afegeix que, a més, també podria ser constitutiu d'un delicte electoral i malversació de diners públics. El cap de llista denuncia que hi ha una «campanya orquestrada» al darrere, perquè totes les cartes són «idèntiques».

Rafel Bruguera va explicar els motius pels quals el PSC va decidit denunciar a la Junta Electoral quatre ajuntaments catalans per unes cartes que els alcaldes han enviat als veïns. Entre aquests consistoris, tots de CiU, n'hi ha un de les comarques gironines: el de Llagostera. En aquest ajuntament han presentat une scrit on reclamen e«el cost econòmic de les cartes enviades als veïns amb el contingut esmentat» i tabé «l'informe de l'interventor de la corporació municipal autoritzant la despesa d'enviament de la carta als veïns i veïnes».

«Des que va començar la campanya electoral està prohibidíssim, i ells ho saben», ha afirmat el candidat que ha detallat que també enviaran una queixa a la Sindicatura de Comptes. Bruguera ha explicat que aquests alcaldes no només han pogut cometre un delicte electoral, sinó també malversació de diners públics.

El PSC va denunciar davant la Junta Electoral Provincial també als ajuntaments de Riba-roja d'Ebre, Subirats i Torelló l'enviament de cartes adreçades a veïns, en les quals, «l'alcalde, en paper amb el símbol de l'Ajuntament, signa un escrit on demana no només que acudeixin a votar el pròxim dia 27-S sinó que emetin aquest vot en un determinat sentit». El PSC va demanar que es «requereixi tots els ajuntaments perquè s'abstinguin de realitzar aquests tipus de campanyes i que inici el corresponent expedient sancionador».