El PP va tancar ahir la campanya electoral amb un míting que va tenir com a convidat d'honor l'expresident francès Nicolas Sarkozy, que va defensar la necessitat d'una Espanya «forta i unida» i va advertir que una Espanya «dividida» seria un problema «no només per a Catalunya i per a Espanya, sinó un problema per a tot Europa». El PP català va congregar unes 2.000 persones al Palau de Congressos de Catalunya, en un acte que també va comptar amb la intervenció del president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

Sarzkozy va advertir que, fins ara, Europa mai s'havia hagut d'enfrontar «a una crisi tan perillosa i greu» com aquesta, i va subratllar que «només hi ha un camí per sobreviure: la unitat dels Estats». En aquest sentit, l'expresident francès va qualificar de «covards» aquells que pretenguin «dividir» un territori com Espanya, en clara referència als sobiranistes.

Sarkozy, que va ser ovacionat en diverses ocasions pels assistents, va destacar el seu «amor» per Espanya i la seva col·laboració, en àmbits com el terrorisme, amb els diferents governs espanyols, fos quin fos el seu color polític. També va remarcar la «força de la democràcia a Espanya» i va qualificar Rajoy d'home «valent» i «patriota», tot afegint:?«Estic orgullós de ser el teu amic».

Sarkozy va acabar la seva intervenció amb un «Viva Catalunya, Visca Espanya», combinant així català i castellà, i va assegurar que dividir és de «febles» i unir-se de «forts».

Per la seva banda, Mariano Rajoy va demanar el vot al PP per «sortir del túnel, veure la llum i iniciar una etapa de seny i raó». «Demano el vot perquè ells [els independentistes] et volen a casa, en silenci, com si això no anés amb tu, quan en realitat ja ho crec, que va amb tu», va afirmar el president espanyol. A més, va considerar que, des de fa temps, a Catalunya sobren «cridòries, grandiloqüències i castells de paraules», i per això va demanar als votants que parlin «alt i clar» contra l'independentisme, «amb la raó, el seny i el sentit comú».

Rajoy va advertir que, un cop passades les eleccions, caldrà «molta convicció, molt coratge, molta fermesa, molta capacitat de diàleg i transmetre molta seguretat». Tot això, va assegurar, ho té el cap de llista popular, Xavier Garcia Albiol.

Aquest, al seu torn, també va apel·lar als votants no independentistes a acudir massivament demà diumenge a les urnes per «aturar el procés separatista» i va apel·lar al vot útil del PP davant d'«experiments» com els socialistes o Ciutadans.

L'exalcalde de Badalona va aprofitar les últimes hores de campanya per remarcar que el que passi després de demà «no dependrà dels qui defensen la independència, sinó dels qui no la volen». Per això, es va dirigir tant al votant del cinturó metropolità de Barcelona com a aquells que fins ara no solien participar en unes eleccions autonòmiques. «Cap aventura pot posar en risc tot el que hem creat», va afirmarAlbiol, ovacionat per un públic que portava tant banderes espanyoles com senyeres.