El candidat de Catalunya Sí Que Es Pot per Girona, Marc Vidal, va posar en qüestió la idoneïtat i la legitimació per conduir el país cap a les més altes cotes de sobirania de qui ha estat immers en casos de corrupció al llarg de tots els seus anys de govern. «Podem córrer el perill de que ens diguin que això era abans i ja no passa res. Quan es presentaven les conclusions -de la comissió sobre el frau fiscal i la corrupció política- no van voler votar a favor de l'afirmació que a Catalunya hi ha casos de corrupció i no són casos aïllats», va afirmar Vidal, va reclamar a CDC «que faci net» i va reptar «tots els partits que han tingut casos de corrupció que demanin perdó, que reconeguin la seva història».

Vidal va denunciar que a Catalunya hi ha corrupció, «i és un fenomen persistent en el temps i estructurat entre determinats cercles de poder econòmic i cercles de poder polític». Per al candidat, que va formar part de la «Comissió Pujol» -que investigava el frau, l'evasió fiscal i la corrupció-, són favors creuats: «Jo et dono negoci i tu em dones diners per pagar-me la campanya electoral». Va remarcar que «Girona té especificitats com Caixa de Girona, el que està passant amb el Cas Manga, el Cas Crespo o el Cas Clotilde».

Vidal va esmentar que la Fiscalia de Girona, en l'informe de 2014, ha tramitat 70 casos de corrupció urbanística i, tot i que alguns no acabaran amb una condemna, fa evident que a Girona hi ha corrupció. «CiU com a coalició és el paradigma de la corrupció a Catalunya, de fet, CiU com a coalició és el partit que més casos de corrupció té a Espanya», va lamentar.