La candidata de Ciutadans, Inés Arrimadas, va exigir ahir després de conèixer els resultats elctorals la dimissió d'Artur Mas perquè "la majoria de catalans li ha donat l'esquena" en aquests comicis i va reclamar també que es convoquin unes noves eleccions "autonòmiques de veritat" per tal que els ciutadans triïn "partits i programes". Una Arrimadas visiblement eufòrica per haver triplicat resultats va prometre als que "legítimament" han apostat per la independència i altres opcions polítiques que Ciutadans "treballarà" per solucionar els "seus" problemes. El líder del partit, Albert Rivera, per la seva banda, va demanar "ajuda" perquè la candidata taronja pugui "liderar l'alternativa política". En aquest sentit, va dir que "la vella política ha mort a les urnes" i que Ciutadans és l'única força capaç de representar "regeneració i unió".

Arrimadas va iniciar el seu discurs assegurant que la majoria de ciutadans ha donat l'esquena a l'opció independentista i que han apostat per la convivència. Acompanyada de la cúpula del partit, a la candidata no li van faltar en cap moment crits de suport mentre demanava, també, la dimissió de Mas i demanava fer unes noves eleccions on "ens presentem els partits amb un programa, unes eleccions de veritat, autonòmiques on la gent esculli partits i programa, on es decideixi el futur dels 7,5 milions de catalans".

En aquest sentit, Arrimadas va recordar que la formació que lidera ha multiplicat per tres els resultats aconseguits a les últimes eleccions de 2012, aconseguint més de 700.000 vots i 25 diputats al Parlament. La candidata va dir que "no preguntarem mai als ciutadans si han votat la nostra formació o una altra força. Volem solucionar els problemes de tots els catalans. Tant és com pensin o quina bandera tenen penjada al balcó". També va tenir paraules per aquells que han votat altres forces constitucionalistes tot afirmant que "us representarem al Parlament i a tot Espanya, sempre".

Amb tot, Arrimadas va celebrar la "històrica participació registrada. Una dada, va dir, "mai vista", que considera una "bona notícia per a la democràcia". A banda d'això, va assegurar que veu l'augment de mobilització com el fruit de les crides del seu partit a "votar en massa" en unes eleccions que, al llarg de tota la campanya, ha estat definint com "les més importants de la democràcia".

Més a favor de la "unió"

Per la seva banda, Rivera, va insistir que aquest diumenge van ser més les persones que van votar "unió" que les que ho van fer per la "separació". Al seu entendre, es van imposar "els que preferexien regeneració i canvi sensat" en lloc de "populismes" o "insults".

En aquest sentit, va afirmar que la política antiga ha acabat i que ahir en va començar una de nova, tot reivindicant que la seva formació "ha evitat la ruptura del país", i no pas PP, ni PSOE ni Podemos. Per això, va animar a milions de ciutadans a impulsar la "marea taronja" que es va iniciar a les eleccions municipals de maig i va continuar ahir, que ho faci també a les generals, ja que la nova política de Ciutadans és "l'única que pot regenerar Espanya i garantir que romanguem units".

Suports per ser alternativa

A més, va reivindicar el lideratge del seu partit en la construcció d'una "alternativa" política a Catalunya. Sense dirigir-se a cap força política en concret, Rivera va demanar "ajuda" perquè Arrimadas pugui "liderar aquesta alternativa". D'altra banda, va insistir que Ciutadans és la "primera" força d'àmbit nacional a Catalunya.