Les comarques gironines es van abocar massivament amb Junts Pel Sí, que va obtenir 11 dels 17 diputats i va sumar gairebé el 60% dels vots. L'altre gran triomfador de la nit electoral gironina va ser Ciutadans de Jean Marie Castel en passar de no tenir representació a ser la segona força més votada, molt lluny dels partidaris de Lluís Llach. El PSC, la CUP, el PP i Catalunya Sí que Es pot es van repartir un diputat cadascú. Malgrat l'evident èxit electoral, les forces independentistes perden representació respecte al Parlament de 2012, en baixar dels 13 diputats que sumaven CiU i ERC als només 12 escons que tindran ara, en comptar els de Junts Pel Sí i l'escó de la CUP.

La llista de Mas també s'imposa a Barcelona

Els 32 diputats que Junts pel Sí va aconseguir a Barcelona són sis menys dels que fins ara tenien CiU i ERC per separat (26 i 12, respectivament). Tot i això, van imposar-se amb el 36% del vots. La gran victòria de la nit, però, va ser per a Ciutadans, que va duplicar el nombre de suports obtinguts i va passar de 8 a 17 diputats, per convertir-se en segona força. El PSC, per la seva banda, va perdre dos representants, tot passant de 14 a 12 diputats, mentre que Catalunya sí que es pot va empitjorar els resultats que havia obtingut ICV-EUiA ara fa tres anys, tot perdent un representant. El PP també va patir un sever correctiu, tot caient de dotze a vuit diputats. La CUP, en canvi, va ser un dels altres triomfadors de la nit, ja que els tres diputats que tenia fins ara es van convertir en set. Unió, en canvi, es va quedar molt lluny d'obtenir representació, ja que només va aconseguir poc més del 2% dels sufragis.

Junts pel Sí també guanya a Tarragona i Lleida

Junts pel Sí també es va imposar Tarragona i Lleida, tot i que amb menys representants dels que fins ara tenien CiU i ERC per separat. Ciutadans va aconseguir ser, per primera vegada, segona força a totes les demarcacions.