El Partit Popular va advertir que el Govern "no consentirà" el procés cap a la independència de Catalunya que pretenen posar en marxa els sobiranistes catalans i va destacar que, tot i els resultats de la nit d'ahir, "demà (avui) seguirà tot igual". Així es va pronunciar el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, en roda de premsa a la seu estatal del partit, en què va assenyalar que el president de la Generalitat, Artur Mas, "ha fracassat" perquè no té majoria absoluta "ni tampoc ha guanyat des del punt de vista plebiscitari".

A més, va insistir que el PP i el Govern seguiran fent el que fins ara, governar i garantir el compliment de la llei. "Seguirem garantint la legalitat, defensant la unitat d'Espanya i dient-li als espanyols que tinguin tranquil·litat que el Govern segueix garantint l'estat de dret i la llibertat a Espanya", va afegir.

Així Casado va insistir en el "fracàs" de l'alternativa de secessió. "La majoria dels catalans ha rebutjat la independència. Només 1,8 milions han donat suport a la seva alternativa". En aquest sentit, va parlar molt clar, "Mas ha de dimitir o començar a governar per a tots els catalans".

Pel que fa al possible efecte sobre les eleccions generals de desembre, li va treure importància, ja que "són unes eleccions autonòmiques i de cara a les generals cal circunscriure-les a Catalunya".

Preguntat per la possibilitat de donar el seu suport a Ciutadans per formar una alternativa, Casado va assenyalar: "Ho vam dir abans i ho diem ara, que el partit constitucionalista que obtingués grans vots comptaria amb el nostre suport".

El vicesecretari de Comunicació del PP va admtre que el seu partit esperava millors resultats perquè pensava que la candidatura de Xabier García Albiol era el que demanava la societat catalana en aquest moment de "ruptura", però en qualsevol cas, va voler agrair la campanya que ha fet el seu candidat i també el suport dels 350.000 ciutadans que han donat el seu vot al partit.